• VLAARDINGEN - De Vlaardingse stadsderby is gewonnen door VFC (za). De zaterdag kwekkers wisten hun overwicht uit te drukken in een 3-0 overwinning. Zo voert VFC (za) na vandaag nog steeds de ranglijst aan en blijft DVO’32 ook na de derde wedstrijd puntloos.

  De belangen waren voorafgaand aan de wedstrijd VFC (za) - DVO’32 groot. VFC (za) wilde de koppositie behouden en zicht houden op de eerste periode titel, DVO’32 wilde van de ‘beschamende’ 0 punten af. Een volle tribune, een prima veld en een uitstekende sfeer zorgde voor een ambiance die hoort bij een echte derby.

  Op een volgepakt sportpark aan de Sportlaan was, zoals wel vaker tijdens een derby het geval is, de strijd, passie en spanning tijdens de wedstrijd beter dan het vertoonde spel.

  Direct na het fluitsignaal blijkt dat beide teams vandaag punten willen pakken. Beide teams gaan direct de strijd met veel passie aan. Na diverse kleine kansen aan beide kanten is het VFC (za) dat in minuut 7 de scoren opent. Netten weet raak te koppen uit een voorzet van de Bruin. Nog geen minuut later weet DVO’32 de lat te raken. In de tegen stoot kopt Smith op doel. In minuut 41 een levens grote kans voor Netten, maar hij schiet voor langs.

  Na rust is het VFC (za) dat de controle over de wedstrijd krijgt. DVO ‘32 weet nog maar weinig kansen te creëren en beperkt zich tot verdedigen om de schade beperkt te houden.

  Nordin van Mil valt in de 66e minuut in voor Bokx. Na in de jeugd bij VFC gespeeld te hebben, speelde van Mil jaren voor Sparta Rotterdam. Van Mil zet een familie traditie voort en debuteert voor VFC.
  In de 69e minuut is t de Bruin die bij de tweede paal 2-0 maakt na voorbereidend werk van Netten en Pranger.In de 81e minuut wordt t overwicht eindelijk uitgedrukt in doelpunten.Pranger weet een van de vele kansen achter doelman Stark te prikken.

  Dankzij de winst blijft VFC op koers voor de eerste periode titel van het seizoen. DVO’32 blijft voorlopig puntloos laatste staan.

rfwbs-slide